DJ Pepez

Aankoopmakelaar Tiel

Aankoopmakelaar Tiel

 

Aankoopmakelaar Tiel

De rol van een aankoopmakelaar Tiel is een hele andere rol dan een verkoopmakelaar. Dit komt omdat ze beide voor andere partijen werken en daarom is die rol ook totaal anders. Maar veel mensen denken vaak dat het eenzelfde rol is, maar dat is dus een grove misvatting. Maar hoe onderscheidt een aankoopmakelaar zich van een verkoopmakelaar. Lees hieronder de belangrijkste verschillen.

 

Andere belangen

 

Een aankoopmakelaar heeft andere belangen dan een verkoopmakelaar. Een aankoopmakelaar werkt namelijk voor eventuele kopers. Dat betekent dat die bij een bezichtiging een andere rol speelt. Een aankoopmakelaar zal veel eerlijker zijn over bepaalde gebreken en dergelijke, omdat die persoon door jou als aankoper is ingehuurd. Bij een verkoopmakelaar is dat helemaal andersom. Die heeft belangen om het huis te verkopen, dus die zal ook met een ander beeld alles gaan beschrijven. Het is belangrijk om dat verschil wel kenbaar te hebben.

 

Verkoopmakelaar moet gevatter zijn

 

Het voordeel van een aankoopmakelaar is dat deze kritisch moet zijn, maar niet echt een verkooptrucje hoeft toe te passen bij de huizen. Een aankoopmakelaar in Tiel krijgt namelijk een vergoeding, los van welk huis het zal worden. Zijn enige doel is om de koper tevreden te stellen. Dit doet hij of zij door kritisch te zijn en verschillende huizen op te zoeken. Een ander punt is dat een aankoopmakelaar heel snel op de hoogte is van alle huizen die te koop staan. Vaak eerder dan de reguliere consument. Op die manier kun jij je slag slaan en dat is natuurlijk hartstikke handig, want dan kun je andere eventuele kopers voor zijn.

 

Objectieve mening

 

Een aankoopmakelaar is dus heel objectief, waardoor je dus veel waarde kan hechten aan zijn mening. Het nadeel van het beroep makelaar is dat er nog een bepaald stigma omheen hangt. Dit stigma houdt bijvoorbeeld in dat makelaars onbetrouwbaar kunnen zijn. Bijvoorbeeld bepaalde gebreken in het huis achterhouden en ga zo maar verder. Dit zijn vooral verkoopmakelaars omdat deze dus belangen hebben een huis te verkopen, in plaats van een huis aan te kopen. Daarom is een aankoopmakelaar vaak veel betrouwbaarder.

Juan Pepez

Geef een reactie