DJ Pepez

 Goochelaar Amsterstam nodig

 Goochelaar Amsterstam nodig

Wil je een magische show organiseren, goochelaar Amsterdam animeert je publiek op een speelse manier.

Goede goochelaar, slechte goochelaar, wat is het verschil?

Een goochelaar is vooral een uitstekende communicator. Er wordt inderdaad vaak gezegd dat magie de kunst van het presenteren is. Een goochelaar communiceert zowel met zijn stem als met zijn hele lichaam (blik, houding, gebaren, handen, enz.). Het doel dat een goochelaar voor zichzelf moet stellen om alle toeschouwers een aangenaam moment te geven en een memorabele herinnering achter te laten. Er is geen specifieke opleiding voor goochelaars, hoewel theateropleiding wordt aanbevolen. Tegenwoordig is de magie weer volledig van onder het stof gehaald en gepopulariseerd. De goochelaar is een elegante en redelijk stijlvolle figuur die speelse en vriendelijke experimenten uitvoert. Het konijn dat uit de hoed komt, is helemaal verdwenen, vandaag realiseert de goochelaar effecten met een IPad, bankbiljetten of de beroemde speelkaarten. De effecten moeten visueel, snel en zeer indrukwekkend zijn.

Amateur goochelaars versus professionele goochelaars

Slechts 10% van de magiërs kan van zijn kunst leven, omdat ze professioneel zijn. Een amateur-goochelaar is een goochelaar die goocheltrucs leert om zijn familie en vrienden te verbazen. Een professionele goochelaar is een goochelaar die goocheltrucs leert uitvoeren voor shows en wordt betaald voor zijn prestaties. Een amateur-goochelaar zal constant nieuwe goocheltrucs moeten leren om aan de eisen van zijn omgeving te voldoen, terwijl een professionele goochelaar slechts een dozijn trucs moet beheersen en altijd hetzelfde kan uitvoeren tijdens zijn voorstellingen. Er zijn zelfs artiesten die gedurende hun hele carrière dezelfde acts uitvoeren, over de hele wereld.

De 5 belangrijkste verschillen tussen amateurisme en professionaliteit

Ik som hieronder enkele belangrijke kenmerken op, zodat je weet of een goochelaar tot de ene of de andere categorie behoort.

Een goochelaar beheerst de trucs

Het lijkt misschien triviaal, maar een goochelaar is in de eerste plaats een persoon die de trucs beheerst die hij tot in de perfectie uitvoert. Het vraagt vele uren werk om ervoor te zorgen dat het oog van de toeschouwer de truc niet waarneemt. De grootste namen in magie trainen ook elke dag hard om perfectie te bereiken.

Een goochelaar creëert illusies

Kortom, het is onmogelijk om een goochelaar te zijn door alleen maar perfecte trucs uit te voeren. Hij moet inderdaad ook een goede illusionist zijn die, in close-up of op het podium, bepaalde technieken beheerst om zijn geheim niet te ontrafelen.

Een goochelaar is een regisseur

In de uitdrukking “magic show” is het woord “show” erg belangrijk. Inderdaad, de manier waarop de trucs worden gepresenteerd, maar ook het ritme van de show, de verlichting, de muziek, het taalgebruik van de goochelaar, dragen allemaal bij aan het creëren van een sfeer die van magie een show maakt.

Een goochelaar deelt emoties

Een professionele goochelaar moet niet één emotie, maar verschillende emoties kunnen overbrengen tijdens zijn uitvoering, zoals verrassing, opwinding, enthousiasme of gelach. Een stroom van emoties die geen eenrichtingsverkeer is, maar moet worden gedeeld tussen het publiek en de goochelaar. Een bijzonder moeilijke oefening die door ervaring is aangeleerd.

Een goede, professionele goochelaar Amsterdam moet zeker te vinden zijn in een grootstad als Amsterdam.

 

Goochelaar Amsterdam

 

Juan Pepez

Geef een reactie