DJ Pepez

Iedereen kan een opleiding stoelmassage volgen

Iedereen kan een opleiding stoelmassage volgen

Vrijwel iedereen die geïnteresseerd is in de werking van het menselijk lichaam, kan een opleiding stoelmassage volgen. Dat geldt ook voor mensen die hun kennis over massagetechnieken willen uitbreiden. Dit kan zijn omdat je al werkzaam bent binnen een massagesalon of praktijk, maar ook als jouw werkgever je aanbiedt om stoelmassages te gaan verzorgen binnen de onderneming. Een opleiding stoelmassage richt zich op het uitvoeren van drukpuntmassages op locatie. Dit kan op een evenement zijn, tijdens een presentatie maar natuurlijk ook op de werkvloer. Stoelmassage voor bedrijven neemt dan ook in een razendsnel tempo in populariteit toe. Tijdens een opleiding stoelmassage leer je hoe je pijnklachten door toedoen van een verkeerde lichaamshouding kunt wegnemen en zelfs voorkomen. Natuurlijk wordt er ook dieper ingegaan op de massagetechniek die daarvoor gebruikt wordt. In veel gevallen is dit drukpuntmassage wat ook wel Shiatsu wordt genoemd. Je leert waar de energiebanen in het lichaam lopen, en hoe je deze door zachte druk met handen en vingers kunt stimuleren.

Opleiding stoelmassage

Opleiding stoelmassage voor productieve werknemers

De opleiding stoelmassage wordt vaak gevolgd door mensen die een bijdrage willen leveren aan het welzijn van werknemers. Dit kan een professionele masseur zijn, maar natuurlijk ook een werknemer vanuit een onderneming zelf. Tijdens de studie leer je hoe je door het zacht masseren van handen, armen, nek en schouders voor een diepe ontspanning kunt zorgen. De energiebalans gaat omhoog waardoor het ziekteverzuim op de werkvloer afneemt. Je kunt met de opleiding stoelmassage dus ook aan de slag binnen verschillende bedrijven en ondernemingen. Binnen deze studie krijg je tevens uitleg over het gebruik van een massagestoel. Deze stoelen zijn speciaal ontworpen voor het geven van stoelmassages. Ze hebben vaak een ergonomisch design welke de lichaamshouding stimuleert en ondersteunt.

 

Opleiding stoelmassage met certificaat

Als je een opleiding voor stoelmassage hebt doorlopen met goed resultaat, dan krijg je in de meeste gevallen een certificaat of getuigschrift. Daardoor ben je bevoegd om stoelmassages te mogen uitvoeren binnen een onderneming of op een andere locatie. Na de opleiding stoelmassage weet je precies hoe je stress of spanningen in het lichaam kunt wegnemen aan de hand van drukpunten. Je kunt mensen tevens van een advies voorzien aangaande de lichaamshouding die ze aannemen tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. Als professionele masseur kun je stoelmassages geven binnen verschillende soorten bedrijven. Dit kan zijn binnen een onderneming waarin er veel gewerkt wordt in een zithouding, maar ook bedrijven waar zwaar lichamelijk werk wordt verricht.

Juan Pepez

Geef een reactie