DJ Pepez

Opzoek naar trouwreportage

Opzoek naar trouwreportage

Ja, natuurlijk laat je een trouwreportage maken als je gaat trouwen. Zeker het trouwalbum dat dan gemaakt wordt door een professionele fotograaf is iets waarna je vast en zeker nog eens teruggrijpt als herinnering aan de mooiste dag van je leven. Bovendien laat je het album zien aan de mensen die vragen naar je bruiloft en er dus niet bij zijn geweest. Een trouwreportage hoort bij de mooiste dag van je leven, al is de reportage met de tijd wel veranderd. Zo mag de fotograaf steeds vaker het feestje in de avonduren overslaan.

Alleen nog de officiële momenten

De trouwreportage behelst vandaag de dag vandaag een fotografisch verslag van de officiële momenten. Dus het moment dat jullie samen aan komen rijden bij het stadhuis, het geven van het jawoord, het omdoen van de ringen en de eerste kus. Ook de portretten met familieleden hoort bij de trouwreportage natuurlijk. De trouwreportage is vaak een prima een-tweetje tussen de fotograaf en de ceremoniemeester en het resultaat bezorgt je vaak tranen in je ogen.

Memorystick vol met mooie foto’s

Behalve een trouwalbum horen bij de trouwreportage ook een memorystick vol foto’s die dan weliswaar het trouwalbum niet gehaald hebben, maar die desondanks toch het bekijken meer dan waard zijn. In de trouwreportage ontbreken tegenwoordig vaak de foto’s van de feestelijkheden in de avonduren.

Fotograaf mag steeds vaker het feestje laten schieten

Steeds vaker hoeft de fotograaf dan niet op te komen draven en worden alternatieven gekozen. Die alternatieven kunnen de smartphones van de gasten en je familie zijn, het kan echter ook een fotobooth zijn. Een fotohokje inderdaad, waar je hilarische pasfoto’s laat maken, vaak met een klein clubje mensen.

Accessoires moeten helpen een hilarische foto te krijgen

In het fotohokje- vaak goedkoper dan het inhuren van de fotograaf- liggen accessoires die moeten helpen een grappige foto te realiseren. Dan kun je denken aan een plaksnor en andere hulpstukken. Meestal spuwt de fotobooth de foto’s meteen uit. Hebben de gasten dus ook meteen een aandenken aan de trouwdag, Soms echter levert de fotobooth digitale foto’s die je weer direct kunt delen via de sociale media. Leuk hoor, zo’n fotohokje, een hokje zoals we die vroeger altijd zagen op het station. De trouwreportage is altijd gebleven, de inhoud verschilt echter wel van die van vroeger. Ook het trouwalbum is en blijft een blijvertje. Gelukkig maar, want er verandert tegenwoordig al zo veel.

 

trouwreportage

Juan Pepez

Geef een reactie