DJ Pepez

Vind jij een duurzaam interieur design belangrijk?

Vind jij een duurzaam interieur design belangrijk?

Duurzaam interieur design

Duurzaamheid staat in deze jaren hoog aan de trap, het wordt steeds belangrijker om duurzaam te leven. De klimaatverandering willen we met z’n allen tegengaan. De wereld willen we zo lang mogelijk intact houden. Hoe gaan we hiermee om? Hoe kan jij met jouw interieur bijdragen aan een duurzaam huis? Is daar een speciaal design voor en wat zou het dan moeten zijn. Om de basis zo duurzaam mogelijk te krijgen is het natuurlijk van belang om je huis goed te isoleren, zonnepanelen op het dak en gebruik te maken van een warmtepomp. Naast de basis moet de binnenkant van het huis, het interieur, zo duurzaam mogelijk. Om een duurzaam interieur design te ontwerpen en te creëren zijn er een paar stappen nodig die van belang zijn.

 

Het fundament, de vloer waar je op loopt.

Binnen een duurzaam interieur mag de vloer niet ontbreken. Een vloer draagt bij aan een mooi design van het interieur en het kan zo gek mogelijk. Een vloer die goed te onderhouden is wordt al snel gezien als duurzaam. Met een duurzame vloer kan je jarenlang mee. Voorbeelden van een duurzame vloer zijn een marmoleum vloer. Een marmoleum vloer bestaat uit duurzaam natuurlijke materialen. Het is CO2 neutraal en je kan er een strak design van maken.

 

Naast de vloer, wat heb je dan nog meer nodig?

Om jouw interieur duurzaam te houden, is het van belang om je meubilair te optimaliseren. Om de juiste meubels uit te zoeken die het beste bij je design passen is het goed om niet alleen naar nieuwe meubels te kijken. Nieuw is namelijk niet per definitie duurzamer dan tweedehands. Nieuwe meubels moeten geproduceerd worden en de productie hiervan is slecht voor het klimaat. Er komen gassen vrij die slecht zijn voor het milieu. Tweedehands meubels kunnen vaak duurzamer zijn dan nieuwe meubels, ook maak je gebruik van de kringloop. Meubels kunnen meerdere eigenaren hebben gehad, zo is het duurzamer. Het interieur wordt er niet lelijker op met tweedehands meubels.

 

Vloer, Meubels, wat wil je nog meer?

Om te beginnen is licht belangrijk in een huis, daarom is het van belang dat de lichten die je gebruikt duurzaam zijn. De meeste huishoudens gebruiken led verlichting. Maar licht zorgt niet voor sfeer. Wil jij je interieur & design een extra boost geven? Denk er dan aan om de muren te verven. De verf die je gebruikt moet zo duurzaam mogelijk vind je, gebruik daarom verf op waterbasis. Wil je het zo nog duurzamer? Dan kan je verf gebruiken op basis van natuurlijke pigmenten.

Juan Pepez

Geef een reactie